Hoe het allemaal begon

Toen Inge in groep 4 bij het kinderkoor van de kerk in haar dorp (Beers, Noord-Brabant) ging, wist ze al wat ze wilde: zingen! Vanaf dat moment heeft zingen een grote rol in haar leven gekregen. Terwijl ze in het kinderkoor zat had ze blokfluitles en hierna startte ze met klarinetles. Tijdens deze lessen haalde Inge haar eerste muziektheoriediploma’s. De klarinetleraar merkte aan haar dat ze niet meer zo gemotiveerd was en vroeg of zangles niet iets voor haar was. Net dat laatse zetje was even nodig en vrijwel meteen daarna startte Inge met zangles bij Nol Ardts. Ondertussen volgde ze al musicallessen bij de muziekschool. Tijdens haar zanglessen behaalde Inge de rest van haar muziektheoriediploma’s (tot en met D) en met zang haalde ze ook al haar praktijkdiploma’s. In de laatste drie jaar van de middelbare school auditeerde Inge al voor (de vooropleiding) MuziekTheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Vanuit hier zette zij haar zangles door bij Harry Ruijl en vervolgens bij Hiske Bongaarts. In  zes vwo deed Inge mee met De Scholierentour. Tijdens dit concert trad ze in Grave op met Jan Vayne die haar begeleidde met het nummer Heel Alleen uit de musical Les Misèrables.

“Dit is wat ik wil!”

Toen Inge haar vwo diploma behaalde startte zij in Tilburg aan de Bacheloropleiding Communicatie- en Informatiewetenschappen aan Tilburg University. Helaas belandde ze op de wachtlijst voor de MusicAllFactory Volwassenen (MAF) in Tilburg, een deeltijd musicalopleiding die ze graag wilde combineren met haar opleiding aan de universiteit. Tijdens haar eerste jaar op de universiteit kluste Inge veel bij aan haarzelf op het gebied van zang, dans en spel en vanwege dit harde werk kwam zij uit eindelijk in 2010 in het eerste jaar op de MAF! Op de MAF krijgt Inge zangles van Edward Hoepelman, Ingrid Zeegers, Harry Ruijl en Ivar Costenoble. Ze krijgt spelles van André van Hest en Annerieke Groen. De koorlessen ontvangt zij van onder andere Koos van Brekel, Ezra van Nassauw en Paul Maas. De danslessen krijgt zij van Agaath Verspeten. Op de MAF volgt Inge verschillende workshops van Paul Eenens, Maurice Wijnen, Fons van Kraaij en Brigitte Odett. Tijdens haar opleiding volgt Inge ook buiten de MAF verschillende cursussen zoals de cursus Eigenheid in Zingen  (Katrien Verheijden en Belinda van Doorn) en de cursus Camera acteren  van Kemna Training (Houdijn Beekhuis). Daarnaast volgt Inge privé zangles van Hiske Bongaarts en Anne-Marijn Smulders.

En toen?

In 2014 behaalde Inge haar bachelor diploma op de Universiteit, ze schreef haar scriptie tijdens de eindvoorstellingen van haar derde jaar. Na de eindvoorstellingen trad Inge als solist op tijdens de Musical Sing-a-Long van het Woensels Muziekcorps. In september 2014 startte ze met haar Masteropleiding Communicatie- en Informatiewetenschappen, eveneens op Tilburg University. In februari 2015 trad Inge op met haar solovoorstelling Perfection is a Disease voor de MusicAllFactory en in juni 2015 studeerde ze uiteindelijk af met de eindvoorstelling Tussen Kust & Kitsch, waarin ze een mooie hoofdrol mocht spelen. Na het behalen van het diploma voor de MusicAllFactory speelde Inge Grisabella in de voorstelling Cats van Stichting Musicals in Helmond. En trad zij op met de slagwerkgroep van het Phileutonia orkest. In de zomer van 2016 behaalde Inge haar Master of Science! Sinds april 2016 speelde ze haar eigen kindervoorstellingen Dotje de Dromer en Piratendochter In Plaswijck Park, Rotterdam. Dit stopte vanaf februari 2017 want toen vertrok ze naar Australie om als zangeres op de MS Astor te werke. Met dit schip ging ze de wereld rond en zong ze avond na avond als solist in de shows. Na deze enorme ervaring werkte Inge als regieassistent bij het Metropol Theater in Neurenberg. 2018 luidde Inge in op de MS Columbus waar ze werkzaam was als gastartiest. Inge’s huidige zangdocent is Ingrid van den Nieuwenhuizen.

Meer beeldmateriaal van Inge zien? Ga naar portfolio