Filmweek #1

Sinds 2010 heb ik een Pathé Unlimited pas. Nog steeds maak ik veel gebruik van deze pas door meerdere keren in de week naar de bioscoop te gaan. Het leek mij leuk om in deze terugkomende blog korte reviews te geven over de films die ik heb gezien. Tips dus voor als je wat minder vaak dan ik naar de bioscoop gaat en toch een goede film wilt pakken! Let op, dit is natuurlijk subjectief. Als ik een film heel goed (of heel slecht vind) wil dat niet zeggen dat jij dat ook vindt. 😉

MV5BZmU2MDY0MDgtNmRhYi00MzM0LTkyYjUtMjA5MTJlMDJlMDJmXkEyXkFqcGdeQXVyNTQxMTIxMTk@._V1_

 Aangezien dit de eerste keer is heb ik wel nog een aantal films in te halen van voor deze week (ook al heb ik deze week ook weer veel films gezien).

 

The Man Who Knew Infinity

MV5BMjIwMjQ0OTEzNl5BMl5BanBnXkFtZTgwNDU3MTQ3NjE@._V1_SX1499_CR0,0,1499,999_AL_

Deze film zagen we in een Sneak Preview. Maar goed ook, want waarschijnlijk was ik uit mezelf niet naar deze film gegaan. De acteurs die in deze film spelen zijn geen acteurs waarvoor ik naar een film ga. De titel is niet heel aanlokkelijk en zelfs het plot zou me in eerste instantie niet aanspreken. Het verhaal speelt zich af rond 1910 (rond de eerste wereldoorlog). Een arme jongen uit India heeft een groot wiskundig talent, hij krijgt het voor elkaar om op Cambridge te studeren. Daar moet hij iedereen overtuigen van zijn kunnen. Ik vond het een prachtige film met een ijzersterk verhaal. De acteurs zijn erg goed en het is echt een film die ervoor zorgt dat weer extra gemotiveerd naar buiten gaat. Verder wil ik niet te veel verklappen, maar ik zou zeggen: Ga!

Must-see? ❤❤

 

Finding Dory

MV5BNzY0YmNhNTUtNjQwMS00ZmNjLTg0MzAtZjE5MWRmOTU2Njk2XkEyXkFqcGdeQXVyNjY5Mjg5MjA@._V1_SY1000_CR0,0,1580,1000_AL_

Ja, deze moet je dus gewoon wel even gaan kijken. In het Engels natuurlijk! Want HALLO, Ellen DeGeneres! Een echte Disney, want hoe animatie het ook is, ik heb toch weer zitten huilen. Het verhaal is daar namelijk sterk genoeg voor. Ik heb super hard gelachen om onder andere de zeeleeuwen en de walvissen. Bovendien is squishy sinds ik deze film heb gezien mijn lievelingswoord! 😉

Must-see? ❤❤

 

Suicide Squad

MV5BNmM5NjhjMDktYTYzNS00MDdkLWE2N2EtOTE4MGFjMTczMDQ0XkEyXkFqcGdeQXVyNjUwNzk3NDc@._V1_

Naar deze film keek ik enorm uit! Ik vond de trailers helemaal geweldig en ik ben echt fan van Margot Robbie (Harley Quinn). Helaas vond ik de film nogal tegenvallen. Misschien komt het doordat ik een Marvel fan ben en ik niet de DC humor heb. De muziek, kostuums en algehele vormgeving vond ik wel erg goed. Ik vond Margot Robbie geweldig. Jared Leto was echt een fantastische Joker en lekker helemaal anders dan Heath Ledger (want daar kan sowieso niemand overheen). MAARRR Will Smith leek wel niet gemotiveerd, zijn rol leek totaal niet uitgediept. Ook vond ik het verhaal niet sterk. Het is niet zo dat het niet om aan te zien is, maar ik had er gewoon meer van verwacht..

Must-see?

 

Jason Bourne

MV5BODM2NmY2NDgtODIwMi00MTBjLThmMzUtY2M4ZjZlZjVjMGQzXkEyXkFqcGdeQXVyNjc4MjM1NDE@._V1_

Tja, helaas heb ik nooit de hele serie gekeken, dus misschien mis ik het een en ander. Maar toch. Er is een tijd van komen en een tijd van gaan en de tijd van gaan is voor de Bourne serie aangekomen. Het is wel weer even genoeg met die films denk ik. Vraag me af hoe ze nog dit verhaal eraan kunnen plakken. Ik vond het trouwens best een spannende film hoor..

Must-see?

 

The Secret Life of Pets

MV5BMTEwOTYxNzgzNDdeQTJeQWpwZ15BbWU4MDIyNDc1OTcx._V1_SX1777_CR0,0,1777,960_AL_

Ja! Deze moet je echt even zien! Er zit onwijs veel flauwe humor in, die zeker goed viel in de zaal waar wij in zaten. In het begin ergerde ik me echt aan het vele gegrinnik in de zaal. Maar uiteindelijk zit er wel zoveel humor in dat je wel MOET lachen. Ik heb echt in een deuk gelegen en het verhaal is ook nog best prima. Ja dit was wel even een toppertje. Zeker een aanrader (en ja, voor iedereen!) als je even wilt lachen! Oh en let op het gangster konijn, te grappig!

Must-see? ❤❤❤

 

Me Before You

MV5BZmU2MDY0MDgtNmRhYi00MzM0LTkyYjUtMjA5MTJlMDJlMDJmXkEyXkFqcGdeQXVyNTQxMTIxMTk@._V1_

Huilen. Heel veel huilen. Ik was in mijn eentje naar deze film en zat gelukkig wat afgelegen van de rest van de gasten. Ik heb flink gehuild en zelf even na de film was ik nog steeds geraakt. Verder zit er ook een flinke dosis humor in. Echt mijn humor! Ook kon ik me enorm identificeren met de rol die gespeeld werd door Emilia Clarke. Dit is de actrice die Daenerys Targaryen speelt in The Game of Thrones, maar ze laat hier zo’n andere kant van zichzelf zien! Haar gezichtsuitdrukkingen laten werkelijk alles zien, heel erg mooi (en vaak ook grappig)! Ik heb erg genoten van deze film! Blijf je net als ik na een film nog even hangen in het gevoel? Luister dan naderhand nog naar Just What I Need van Wouter Hamel of I Don’t Wanna Hurt van Anouk. De teksten passen echt perfect bij deze film.

Must-see? ❤❤❤

To see list

  • Bad Moms
  • Mike and Dave Need Wedding Dates
  • Absolutely Fabulous
  • The Legend of Tarzan

Heb jij deze films ook gezien en wat vond jij ervan?

Liefs,

Inge

Bron foto’s: IMDb.com

Leave a Reply