Filmweek #2

Het is een tijdje geleden, maarrrrr ik heb weer een heleboel films gezien. Dus tijd voor het tweede deel van Filmweek!

mv5bowfknti4otetotdhnc00ogrjlwizzditnjq1mjvhzjc2oddjxkeyxkfqcgdeqxvymjmwnta3ndi-_v1_sx1500_cr001500999_al_

Doctor Strange

mv5bzjllzjnjodetmthmzi00otbhltlhzgqtnmyzzme0yzm5yzgwxkeyxkfqcgdeqxvynjuwnzk3ndc-_v1_

Allereerst: Kijk deze in IMAX 3D! Deze film is daar echt voor gemaakt en zou veel minder vet zijn zonder! Ik heb wel eens IMAX 3D films gezien waar het niet nodig was, maar hier is het echt (echt!) van toegevoegde waarde! Verder ben ik een super grote Marvel fan. Ik houd van de humor, de actie, de spanning. Het werkt altijd goed bij Marvel en vooral de humor maakt het dat ik zo’n grote fan ben. Ook deze keer was het verhaal weer goed en werd er goed geacteerd. Benedict Cumberbatch kan het bij sowieso niet snel fout doen. Hee, ik heb helemaal niks over het plot verteld.. Hoeft ook niet, gewoon gaan!

Must-see? ❤❤❤

 

The Accountant

mv5bytbkogi5mwqtowvkmc00mgq2lwfjmmitmmvkmwfin2e4ymqzxkeyxkfqcgdeqxvynty0mtkxmtg-_v1_

Aangezien Ruben en ik Pathé Unlimited Card hebben, mochten wij naar de Unlimited Night. Dit keer stond de avond in het teken van The Accountant, een film die ik sowieso erg graag wilde zien. Interessant om een film te zien waarin autisme de hoofdrol speelt en dus ook mogelijk voor meer begrip zorgt. Een baan als accountant is niks voor mij, maar het deed me toch denken aan mijn tijd als penningmeester/kascontrolecommissielid. Er klopt iets niet en jij moet het uitzoeken, net een puzzel of een spel. Dit was trouwens maar een klein onderdeel van de film, maar toch leuk. Nee, deze accountant doet namelijk nog veel meer… Dit maakt de film ontzettend spannend en erg leuk om te blijven kijken.

Must-see? ❤❤

 

Inferno

mv5bmji0njazmze4nv5bml5banbnxkftztgwmduwnju0mdi-_v1_sx1500_cr001500999_al_

Allereerst, ik ben echt ontzettend fan van Tom Hanks, dus ik keek uit naar een volgende Dan Brown verfilming. De eerste film vond ik super leuk met alle raadsels enzo (en ik had in tegenstelling tot de andere twee wel het boek gelezen) en het was leuk omdat ik in Parijs ben geweest. Ik vond de tweede film een beetje tegenvallen. Ik had veel te snel door wie de bad guy was en ik vond de raadsels minder leuk. Ik dacht dat dit kwam doordat ik het boek niet had gelezen. Van Inferno heb ik ook het boek niet gelezen, maar wauw wat een gave film! Er waren weer leuke raadsels en ze kwamen weer op plaatsen waar ik ook ben geweest, dat vind ik toch wel extra leuk. Ook had het verhaal verrassende wendingen en was het spannend tot het einde, love it!

Must-see? ❤❤

 

Hartenstrijd

mv5bzmqynjy5otmtnmvmyy00mme3ltgyngmtywuzotqxmwfmmdi1xkeyxkfqcgdeqxvymtu4ntu2nq-_v1_

Oké, het idee van de film is leuk. Georgina Verbaan is TOP. Maar verder ben ik niet zo positief. De gesproken grappen vallen bijna geen van allen. Soms heb ik wel gelachen, maar vaker om de situaties (of Georgina dus). Ook zit de film vol clichés. Nee. Geen aanrader wat mij betreft.

Must-see?

 

Bridget Jones’s Baby

mv5bowfknti4otetotdhnc00ogrjlwizzditnjq1mjvhzjc2oddjxkeyxkfqcgdeqxvymjmwnta3ndi-_v1_sx1500_cr001500999_al_

Het is een tijdje terug dat ik deze heb gezien (Nederlandse Premiere, whaddup!!). Hij draait nog steeds in de bioscoop, maar niet voor lang. Als je ‘m nog wil zien moet je dus snel zijn! En moet je ‘m zien? Ja, ik denk dat het zeker leuk is om de serie compleet te maken, als je de rest dus hebt gezien. Het is geen diepzinnig hoogstandje, maar er zit weer veel goede humor in én een verrassend einde! Ik was dus alleen wel 90% van de film bezig met: ‘Hoe gaan ze dit oplossen??’ Dus misschien moet je dit wel even loslaten als je iets meer van de film moet genieten.

Must-see?

 

Deepwater Horizon

mv5bzmziyze4ngutndm3zc00n2zmlwi1zdgtyzk2y2q0mzllmtdkxkeyxkfqcgdeqxvynju2njm1ndc-_v1_

Ook deze is van een tijdje terug ook deze film gaat bijna uit de bioscoop. Maar als je de kans hebt, ga! Het is een waargebeurd verhaal, wat sowieso al rete interessant is. Verder is de film erg mooi vormgegeven en wordt er mooi geacteerd. Het is erg interessant om te zien wat voor negatieve gevolgen geld en macht kunnen hebben op de wereld, once again.

Must-see? ❤❤

Bron foto’s: IMDb.com

Leave a Reply